Política de galetes

POLÍTICA DE GALETES

Aquest portal, igual que la majoria de portals a internet, fa servir galetes per millorar l’experiència de l’usuari. A continuació trobarà informació sobre les galetes, quin tipus de galetes fa servir aquest portal, com pot desactivar les galetes al seu navegador i com desactivar específicament la instal·lació de galetes de tercers.
Per a informació més concreta sobre el tractament de les dades personals mitjançant l’ús de galetes o altres mecanismes d’identificació, li preguem que llegeixi la nostra política de privacitat.

QUÈ SÓN LES GALETES?

Les galetes són petits arxius que algunes plataformes, com les pàgines web, poden instal·lar al navegador del seu ordinador, telèfon intel·ligent, tauleta o televisor connectat. Les seves funcions poden ser molt variades: emmagatzemar les seves preferències de navegació, recopilar informació estadística, permetre certes funcionalitats tècniques, etc. A vegades les galetes es fan servir per emmagatzemar informació bàsica sobre els hàbits de navegació de l’usuari, fins al punt, segons els casos, de poder-lo reconèixer.

PER QUÈ SÓN IMPORTANTS?

Les galetes són útils per diversos motius. Des del punt de vista tècnic, permeten que les pàgines web funcionin de manera més àgil i adaptada a les seves preferències, com, per exemple, emmagatzemant el seu idioma o la moneda del seu país. A més, ajuden els responsables dels llocs web a millorar els serveis que ofereixen, gràcies a la informació estadística que recullen.

TIPOLOGIA DE GALETES

Segons la procedència, es pot parlar de galetes pròpies i de tercers.

  • Galetes pròpies: són les que s’envien a l’equip de l’usuari des de l’equip o domini que proveeix el servei sol·licitat per l’usuari.
  • Galetes de tercers: són les que s’envien a l’equip de l’usuari des d’un equip o domini no gestionat pel titular del web, tot i que puguin servir per oferir serveis a l’usuari i/o al titular.

Segons de la seva durabilitat, es pot parlar de galetes de sessió i persistents.

  • Galetes de sessió: són les dissenyades per capturar informació mentre l’usuari accedeix al web.
  • Galetes persistents: són les dissenyades per capturar informació durant un període de temps determinat.

Segons el seu propòsit, es pot parlar de galetes tècniques, d’anàlisi, de personalització o publicitàries:

  • Galetes tècniques: són les que permeten a l’usuari la navegació a través del pàgina web, plataforma o aplicació.
  • Galetes d’anàlisi: són les que permeten l’anàlisi dels hàbits d’usuari i l’elaboració de perfils de navegació d’usuari. Aquestes anàlisi de navegació permeten conèixer millor els interessos dels usuaris i, per tant, saber quines millores tècniques o de servei els podrien ser més útils.
  • Galetes de personalització: són les que permeten adequar el servei a algunes característiques redefinides pròpies del terminal de l’usuari, com podrien ser el tipus de navegador, la informació regional o d’idioma, etc.
  • Galetes publicitàries: són les que permeten la gestió eficaç dels espais publicitaris que tingui el propi web o els serveis de tercers.

 COM UTILITZEM LES GALETES?

Navegar per aquest portal suposa que es puguin instal·lar els tipus de galetes següents:

Galetes d’anàlisi estadística

Són aquelles que, ben tractades per nosaltres o per tercers, permeten qualificar el nombre de visitants i analitzar estadísticament la utilització que fan els usuaris dels nostres serveis. Gràcies a això, podem estudiar la navegació per la nostra pàgina web i millorar d’aquesta manera l’oferta de productes o serveis que oferim. Aquesta anàlisi es fa mitjançant eines que proporcionen tercers com Google Analitycs.

Galetes de registre

Quan vostè es registra al nostre portal, es generen galetes que l’identifiquen com a usuari registrat i indica quan s’ha identificat al portal. Aquestes galetes s’utilitzen per identificar el seu compte d’usuari i els seus serveis associats i es mantenen mentre vostè no abandoni el compte, tanqui el navegador o apagui el dispositiu. Aquestes galetes es poden utilitzar en combinació amb dades analítiques per identificar de manera individual les seves preferències al nostre portal.

COM PUC CONFIGURAR LES MEVES PREFERÈNCIES?

Pot permetre, bloquejar o eliminar les galetes instal·lades al seu equip mitjançant la configuració de les opcions del seu navegador d’internet. En el cas que les bloquegi, és possible que certs serveis que necessitin fer-les servir no estiguin disponibles per a vostè.

A continuació li oferim enllaços on trobarà informació sobre com pot activar les seves preferències als navegadors principals:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer

Safari

Safari per a iOS (iPhone, iPad)

Cookies Flash

Finalment pot dirigir-se al portal Your Online Choices, on a més de trobar informació útil podrà configurar, proveïdor a proveïdor, les seves preferències sobre les galetes publicitàries de tercers.

Si desitja contactar amb nosaltres sobre la nostra política de galetes, pot fer-ho a balldegitanesspm@gmail.com