(L’Informatiu) LA 35A BALLADA DE GITANES SE CELEBRA AQUEST DIUMENGE EN MEMÒRIA DE VICENÇ SOLEY

L'Informatiu - La 35a ballada de gitanes se celebra aquest diumenge en memòria de Vicenç Soley

(Notícia a l’Informatiu)

El Ball de Gitanes de Santa Perpètua celebrarà aquest diumenge 12 de maig la 35a Ballada de Gitanes que dedicarà a la memòria de Vicenç Soley, l’expresident de l’entitat que va morir fa unes setmanes.

El Ball de Gitanes vol fer un petit homenatge al Vicenç Soley i per això anima a totes les persones que han estat a la colla o han ballat gitanes que es posin la faixa, el mantó i calçat còmode i fins i tot vestits de colles perquè al final de la trobada tothom podrà fer un gran galop de sortida de plaça.

La ballada presenta diverses novetats. La primera és que es fa un dia diferent ja que en les edicions anteriors s’havia fet coincidint amb el Diumenge de Rams. L’altra novetat és que no es farà al Pavelló d’Esports sinó que serà a la plaça de la Vila i la tercera, que no serà en horari de tarda sinó de matí. La ballada començarà a les 11.30 h.

Les colles participants seran les de Santa Eulàlia de Ronçana, Castellar del Vallès, Canovelles i Santa Perpètua. La cobla Santiga posarà la música.

La presidenta del Ball de Gitanes de Santa Perpètua, Àngels Torra, ha explicat que en aquesta ocasió s’ha volgut canviar l’emplaçament i retornar a fer la ballada a la plaça perquè és “on llueix més”

El canvi de data ha esdevingut perquè en coincidir al Diumenge de Rams hi havia cada vegada més dificultats per fer venir colles d’altres localitats i el canvi d’horari perquè ara hi ha la tendència de fer les ballades al matí, segons ha explicat Torra.

Aquesta Ballada de Gitanes serà diferent perquè serà la primera des de la mort del que fou president de l’entitat durant 35 anys, els dos últims com a president honorífic, Vicenç Soley. Àngels Torra ha lloat a Vicenç per la seva entrega cap a les Gitanes i ha anunciat que se li retrà homenatge.

Àngels Torra ha explicat que s’ha demanat a través de les xarxes socials a tothom que vulgui a fer diumenge un gran galop de sortida de plaça. La presidenta del Ball de Gitanes ha anunciat que les colles perpetuenques faran una jota conjunta com a homenatge a Soley.

Foto: Actuació del Ball de Gitanes el 9 de març en un intercanvi cultural / L’Informatiu